Zeleninová polievka

19. srpna 2008 v 21:27 | RoMi |  ReCePtY
Zeleninová polévka
1 l vody, 1 kostička bio-bujónu Wurtzel, 20 dkg mražené nebo čerstvé zeleniny, 1 cibule, 10 dkg celozrnných kukuřičných těstovin/polévkových/, čerstvá petrželka nebo pažitka
3-4 porce, 1 porce asi 400 kJ
Do vody dáme vařit bujón, cibuli, česnek/ v závěru vyndáme/, mezitím si nastrouháme zeleninu/mrkev, petržel, celer, pórek, kapusta, ředkev, cuketa - podle toho , jakou máme/ nebo použijeme mraženou. Deset minut povaříme. Mezitím si vedle uvaříme těstoviny, které dáváme přímo do talíře, v polévce mají tendenci se rozvařovat. Z polévky vyndáme celou cibuli a česnek, většinou není potřeba dosolovat.
Doba přípravy 15 až 20 minut, podle toho, kolik nám zabere příprava zeleniny
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama