Citrónová granita

19. srpna 2008 v 21:20 | RoMi |  ReCePtY
Citronová granita
2 citrony, 3 dcl vody, 30-50 g přírodního (třtinového) cukru
2 porce, 1 porce obsahuje asi 270 kJ
Vymačkáme šťávu z citronů, pokud bychom měli chemicky neošetřené citrony tak nastrouháme i kůru. Do hrnku vlijeme 3 dcl vody, do ní přidáme citronovou šťávu, ev. i kůru a osladíme podle chuti. Necháme krátce povařit a pak zmrazíme. V průběhu mražení, je potřeba míchat a sundavat přimrzlou granitu ze stěn nádoby. Přibližně za 3 hodiny je máme kašovitou zmrzlou granitu. Servírujeme do širokých sklenic a ihned podáváme. Rychle taje!
Doba přípravy 15 minut, doba mražení 3 hodiny
Granita je výborná i pomerančová, jahodová (zde nemusíme sladit, můžeme rovnou bez vaření mrazit rozmixované ovoce nebo šťávu), grepová nebo kávová. Pro slavnostní příležitost je možné do hmoty před mrazením přidat malé množství oblíbeného alkoholu, samozřejmě tím vzroste kalorická hodnota.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama